Близките на удавеното 19-годишно момиче не искат да приберат тялото му 31.07 | 14:45

Според религията им то е осквернено след аутопсията

От Теодора Кокаланова

Близките на удавеното 19-годишно момиче от Пазарджик заплашват, че няма да приберат тялото на момичето, защото е осквернено при направената аутопсия, съобщи директорът на МБАЛ-Пазарджик д-р Васил Вълчев.

Според религиозните им вярвания след това оскверняване те не могат да погребат момичето. Ако близките откажат да приберат тялото, то ще остане за съхранение в моргата в Пазарджик.

Въпреки изразеното недоволство на ромската общност, изповядваща исляма, аутопсията е извършена и резултатите ще бъдат предоставени на Окръжна прокуратура-Пазарджик.

Ръководството на болницата и лекар от "Съдебна медицина" са разговаряли с близките на момичето и с протестиращите, като са постигнали споразумение за извършване на аутопсия, предаде агенция "Фокус". "За 35 години практика като лекар досега не е имало прокурор, който да отмени аутопсия при съдебен случай", каза още д-р Вълчев.

19-годишното момиче се удави в микроязовир край местността Добра вода. Шестима тийнейджъри и деца на възраст между 13 и 21 години навлезли във водата и няколко метра по-навътре пропаднали, по всяка вероятност в подводна яма.

Докато на мястото пристигнат екипи на ОУ ПБЗН-Пазарджик, РУП-Пазарджик и Спешна помощ, близки и роднини успели да извадят младежите от водата. Отзовалите се медици само констатирали смъртта на 19-годишното момиче.

Водещи

Най-четени