Близнашки: Ако ГЕРБ и РБ не се споразумеят, може да има и коалиция с БСП 12.10 | 13:34

Конфликтът между десните и Борисов бил изкуствено нагнетен, смята той

От iNews.bg

Пред страната ни има два варианта за управление – коалиция вдясно, или ГЕРБ и БСП да си стиснат ръцете и да съставят заедно  правителство. 

Това заяви в ефира на Bulgaria on Air  служебният премиер Георги Близнашки. 

От думите му стана ясно, че има вариант Реформаторския блок и партията на Бойко Борисов  да не достигнат до обща позиция на базата, на която да съставят кабинет. Близнашки коментира, че между двете политически сили изкуствено е създадено напрежение. Министър – председателят заяви, че това била най – естествената коалиция. Той не изключи в нея да влезе и Патриотичният фронт. 

 Според него, ако се стигне до широка коалиция с Левицата, трябва да се търси обществено одобрение  за подобна стъпка.  Консолидацията трябвало да се търси сред гражданите, за да могат да се реализират тежките реформи. 

"Според мен всички тези формули за експертно правителство или програмно правителство вече са изчерпани. Минахме през този период", каза Близнашки.

Близнашки добави още, че не би искал да дава съвети на партийните лидери, но ако бъде потърсен за помощ, знае какво ще им каже.

Премиерът предположи, че някои от неговите министри ще останат в следващото правителство. Близнашки каза, че самият той се връща при студентите си в Юридическия факултет на СУ.

Водещи