Близнашки: София-град и София-област само чакат бюлетините 28.09 | 13:20

Премиерът призова всеки да изпълни гражданския си дълг и да гласува

От Цанка Донкова

Изровите са след седмица и цялата страна вече се подготвя за вота. По думите на служебният министър-председател проф. Георги Близнашки остава само да бъдат изпратени бюлетините в София-град и София-област, което ще се случи утре и вдругиден.

"Организацията е в пълен ход, създават се всички нормални условия за едни спокойни избори", посочи той Близнашки.

Той призова всеки да изпълни своя граждански дълг и да гласува. По неговите думи след изборите трябва да има силно политическо правителство, защото необходимите реформи се отлагат твърде дълго време.

Според него е крайно време да приключим с прехода и да навлезем в ритъм на устойчиво развитие. Преди това обаче трябва да минем през още един болезнен цикъл от промени, които трябва да започнем по-скоро. Близнашки заяви, че служебното правителство върши много неща, но не може да направи необходимите големи реформи.

Служебният премиер коментира и бюджета. Той изрази мнение, че се налага актуализация и посочи, че се надява на утрешното извънредно заседание на НСТС работодателите и синдикатите да седнат на една маса, допълва БТА.

Във връзка с идеята военните и полицаите да се пенсионират при навършване на определена възраст, обсъждана от служебното правителство, премиерът Близнашки посочи, че кабинетът нищо не въвежда в момента. "Това са препоръки, които отдавна се отправят към България, и при размяната на мнения в Министерския съвет стигнахме до заключението, че е време да се съобразим с тях", коментира Близнашки. Той подчерта, че това са препоръки, които трябва да бъдат въведени в нашето законодателство вероятно през следващата година.

Водещи

Най-четени