Близнашки: Формирането на ново правителство няма да бъде никак лесна задача 06.10 | 11:26

Имаме твърде разнороден парламент, който ще се събере до 10 дни, каза той

От Теодора Кокаланова

Истината е, че имаме един твърде разнороден парламент, който ще се събере до 10 дни. Задачата за формиране на ново правителство няма да бъде никак лесна. Страната се нуждае от силно правителство, а то не може да бъде друго освен политическо. 

Това заяви служебният министър-председател проф. Георги Близнашкив в БАН. По думите му купуването и продаването на гласове са били минимизирани и това личи от избирателната активност в редица райони. "Направихме едни честни и свободни избори и това не се оспорва от никого", подчерта министър-председателят. 

Според него може само да се съжалява, че не всички наши сънародници са упражнили своето право на глас, но за сметка на това пък други, които се намират зад граница са показали своя ентусиазъм и са участвали активно в изборния ден. 

По думите му, всички основни политически сили трябва да приемат резултатите от тези избори. "Всичко зависи от здравия разум, мъдростта и добрата воля на основните политически сили. Те трябва да се ангажират с управлението на страната, независимо как ще си разпределят ролите", отбеляза Близнашки. 

Водещи

Най-четени