Близнашки преговаря със Сърбия да екстрадира Цветан Василев 10.09 | 09:28

Банкерът трябвало да се върне въпреки риска за живота му, смята служебният премиер

От iNews.bg

Българското правителство "ще преговаря" със Сърбия бизнесменът Цветан Василев да бъде екстрадиран у нас. Това заяви служебният премиер Георги Близнашки пред ТВ+.  

В началото на седмицата адвокатът на банкер Константин Симеонов заяви, че клиентът му е в Белград, където работил за оздравяването на КТБ АД. Юристът уточни, че Василев е готов да се върне  в България въпреки риска за живота му. Бизнесменът обаче не можел да работи за спасяването на банката от ареста. Поради тази причина защитата на Василев е поискала промяна на мярката на банкера. 

Министър-председателят призова Василев да се върне у нас въпреки заплахите срещу него. Според Симеонов основният риск за живота на банкера идва от ексдепутата от ДПС Делян Пеевски. 

Според Близнашки Василев трябва да даде обяснение какво точно се е случило с КТБ и той не можел да оправдава отсъствието си с отправени към него заплахи.

"Аз лично смятам, че г-н Цветан Василев трябва да се прибере в България, каквито и заплахи да има спрямо него, трябва да се прибере и да даде обяснение какво се е случило с банката, която се свързва с неговото име”, каза Близнашки. 

Водещи

Най-четени