Близнашки се радва, че е поканен да гледа Лудогорец, докато в Горни Лом умират хора 02.10 | 12:51

Служебният премиер втрещи с нелепото си отношение към трагедията

От iNews.bg

Служебният премиер Георги Близнашки е предпочел да отиде на мача на Лудогорец и Реал Мадрид вместо в Горни Лом, където се разиграва ужасна трагедия – взрив в завод за боеприпаси най-вероятно е отнел живота на 15-ина души.

Часове след инцидента все още няма официална информация за загиналите.

Вчера след заседанието на Министерския съвет Близнашки напусна по-рано пресконференцията с аргумента, че е получил "много настоятелно писмо" от българския футболен гранд. В писмото пишело, че целият български народ ще очаква премиерът да се яви на стадиона, за да подкрепя отбора.

Веднага след като обявява за "радостното писмо", журналистите запитват Близнашки за трагедията в Горни Лом. И очевидно служебният премиер няма притеснения, че е поканен на футболен мач, а не е на мястото на ужаса, който вероятно е отнел човешки живот.

А какво точно каза Близнашки за инцидента в Горни Лом:

"Все още нямаме подробности по случая. Получих информация както от министъра на вътрешните работи, така и от ръководството на ДАНС. Става дума за фабрика за взривни вещества в района на Горни Лом. Станал е мощен взрив, все още не е ясно какъв е броят на жертвите, но пораженията са тежки. Тепърва остава да се разбере дали имаме жертви, или ранени. Нямаме до този момент конкретна информация. Очаквам съответните ведомства да ни уведомят за своите проучвания на място. Изпратени са екипи, органите на реда се опитват да установят щетите. В момента в който имаме информация, ще я съобщим най-официално на медиите. Това ще стане чрез министъра на вътрешните работи. Оставям двамата министри да отговорят на вашите въпроси. Приятна вечер и да си пожелаем победа на нашия отбор."

Може би, ако беше размислил внимателно, премиерът щеше да се сети да отиде в Горни Лом, където все още хората не знаят нито броя на жертвите, нито причината за инцидента. Да зареже гражданите в такъв кризисен момент, е меко казано нелепо и неадекватно поведение от страна на служебния премиер.

Близнашки смята, че целият български народ е искал да го види на стадиона, но ако беше наистина загрижен за този народ, като негов лидер, па макар и служебен, той щеше да бъде на мястото на инцидента.

През 2011 година британският премиер Дейвид Камерън прекъсна отпуска си заради протест в Лондон, предизвикан от това, че полицай простреля младеж. Нашият премиер не е в отпуск, а на работа, но не пожела да отмени посещението си на мача. Може би просто все още лидерите ни не са достигнали такова ниво на мислене. И когато го достигнат, ще разберат, че е по-важно да са при народа, отколкото на терена.

Водещи