Близо 3 месеца след водния ад Приморско не може да се изправи "на крака" 11.11 | 19:19

Реконструират се инфраструктурните обекти в града

От Теодора Кокаланова

Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет е превела средства на община Приморско, за да се справи с нанесените щети от наводнението, което я сполетя на 6 септември.

"Преведени са 692 хил. лева. В момента общината работи както с тези пари, така и с общински, за да заличи нанесените щети от двете наводнения", заяви кметът на Приморско д-р Димитър Германов. 

Той изрази надежда, че скоро ще се сдобие с парите от комисията и за наводнението от октомври, предаде агенция "Фокус". "В момента се работи по реконструкция на инфраструктурните обекти, пострадали от обилния дъжд", допълни Германов. Водната стихия отне живота на 38-годишната Валентина, майка на две деца. 

Над 50 къщи в Приморско пострадаха сериозно след разрушителното наводнение на 6 септември. Навръх Съединението бе открита трета жертва на водната стихия в Бургас – мъж на 27 години, обитавал каравана край село Ново Паничарево. Две жени-една на 69 и младо момиче на 21 години също се превърнаха в жертви на водната стихия. 

Бяха разпределени хранителни пакети, одеала, дрехи на над 100 души, на 32 семейства, които пострадаха най-тежко от наводнението.

Водещи

Най-четени