Близо 400 машини са обработвали пътните настилки през нощта 06.01 | 12:20

При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци

От iNews.bg

Близо 400 машини са обработвали пътните настилки през нощта, за да се осигури безопасността на пътуване при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". В районите със снеговалеж работата им продължава. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, напомнят от пътната агенция.

 

Поради снегонавявания е ограничено движението на всички автомобили през проход "Троянски". Временно е ограничено движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Девин - Михалково и през прохода "Превала". Движението по останалите републикански пътища е без ограничение.

 

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да спазват дистанция и указанията на контролните органи. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

 

При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти.

Водещи

Най-четени