Близо година затвор за купуване на гласове 09.03 | 15:43

Осъденият ще плати и 9000 лева глоба

От iNews.bg

Наказание от 11 месеца затвор, изтърпяването на което е отложено за изпитателен срок от 3 години, бе наложено на Станислав Петров от Бургас. На осъдения е наложена и "глоба" в размер на 9000лв. Той е приел всички факти от обвинителния акт и се е признал за виновен. Според обвинението от началото на месец октомври 2015г. до 23.10.2015г. в бургаския квартал "Долно Езерово", в магазин за хранителни стоки Петров раздавал на други лица пари и организирал предоставянето на суми и на други лица с цел да ги склони да гласуват за определен кандидат за общински съветник от конкретна партия на местните избори, проведени на 25 октомври по-миналата година.

Става въпрос за общо 24 случая. Освен да се дават пари, на някои от "купените" са били опростени задължения към въпросния магазин. Т.нар. вересии са били "оправени" от Станислав Петров.

Минималната сума давана на един човек е 40 лв., а максималната 120 лв. Като човекът, получил голямата сума, е трябвало да предаде по 40 лв. и на други двама души. Общо дадените от Петров пари са в размер на 1084 лв.

Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, е окончателно и има стойността на влязла в законова сила осъдителна присъда.  

Водещи

Най-четени