Блокадата от работници на "Автомагистрали - Черно море" остава 16.07 | 14:23

Непробиваеми остават артериите Варна-Русе и Варна-София

От Теодора Кокаланова

Продължават протестите на работниците от "Автомагистрали-Черно море", които блокираха пътен възел Белокопитово. Абсолютно непробиваеми остават артериите Варна-Русе и Варна-София.

Работниците пропускат само моторни превозни средства, които превозват деца, както и линейки. Блокадата не беше свалена, въпреки настояването на полицаите. "Излъгани сме за пореден път", заявяват работниците и казват, че ще останат на пътя, докато някой от отговорните за ситуацията лица отиде при тях на протеста.

"Както в другите градове на страната би трябвало областният управител и кметът да са тук при хората и да ги подкрепят", коментира лидерът на Регионалния координационен съвет на КНСБ Анета Денева. 

В района на протеста има километрични опашки от чакащи автомобили. Шофьорите проявяват търпение, а някои от тях заявиха, че исканията са справедливи и нямат нищо против протестиращите.

От полицията препоръчват на шофьорите обходен маршрут за пътуващите към Варна през Черенча, Новосел и Лозево и обратно в посока София, предаде БТА. Работниците в "Автомагистрали-Черно море" протестират заради забавени плащания от агенция "Пътна инфраструктура" към дружеството и неизплатени заплати. 

 

 

 

Водещи

Най-четени