Блокадата продължава! Заявленията за напускане в МВР били само 500 06.11 | 19:51

Не се очакват протести утре, но униформени от цялата страна ще пристигнат в неделя в София, когато се очаква голямата стачка

От iNews.bg

Въпреки протестите на служители на МВР, проблеми с опазването на държавната граница не съществуват. Това каза на пресконференция в Елхово главният секретар на МВР Георги Костов и поздрави граничните полицаи с предстоящия празник, предаде БТА.

От началото на протестите досега около 500 служители на МВР за подали заявления за прекратяване на служебните правоотношения. Всички те са придобили правото да се пенсионират и желанието им ще бъде удовлетворено. Костов не допусна това да доведе до сътресения в системата поради недостиг на кадри.

Междувременно обаче продължават протестите в София и други градове в страната. Протестиращи служители на МВР блокираха движението на "Орлов мост" отново.

Днес те имат разрешение от Столичната община да протестират до 20:00 часа. Протестите са организирани от няколко синдиката към МВР. Обстановката в района е спокойна. Трети полицейски протест се провежда в Силистра, където полицаите са категорични, че ше протестират отново и в понеделник.

В Пловдив отново бяха блокирани улици и булеварди. Протест утре няма да има, но полицаите от пловдивската дирекция на МВР ще се присъединят към националния протест в неделя в столицата.

Водещи

Най-четени