Блъснат от ТИР колоездач с опасност за живота 05.04 | 16:51

Инцидентът, станал в Русе, затрудни и движението от Дунав мост

От iNews.bg

Велосипедист пострада тежко, след като бе блъснат от ТИР на бул."България" в Русе. Екип на "Спешна помощ" е откарал 62-годишния мъж в болницата с множество травми и опасност за живота, предаде БГНЕС. Заради инцидента, който стана по обед в натоварен трафик, движението по международното шосе от Дунав мост към вътрешността на страната бе затруднено.

Причините за катастрофата все още са в процес на изясняване. По първоначална информация велосипедистът се е движил по бул."България" в посока на вилната зона. Тежкотоварният камион с великотърновска регистрация, който е карал в същата посока, го е ударил. Не се изключва вероятността възрастният мъж, чието колело е било натоварено, да е навлязъл в лентата на ТИР-а, а камионът да е ускорявал, след като е минал покрай стационарната камера за скорост.

Само за четири месеца камерата на това място е засякла близо 33 000 нарушения за превишена скорост, а през миналата година в този участък има няколко жертви, коментира гл.инспектор Михаил Манов, началник сектор "Пътна полиция"-Русе. На мястото са били изпратени две линейки на "Спешна помощ", тъй като 54-годишният шофьор на камиона е получил хипертонична криза.

Водещи

Най-четени