Божан Стоянов влиза като директор в БЕХ 22.04 | 18:15

Министърът обеща радикални промени в държавните дружества

От Десислава Маданска

Зам.-министърът на икономиката Божан Стоянов влиза в Съвета на директорите на Български енергиен холдинг (БЕХ). Това става ясно от справка в Търговския регистър, като заявлението все още се обработва.

От регистъра става ясно, че освен Стоянов в управата на холдинга влиза и членът на Сметната палата Тодор Шопов. Те са избрани на местата на Валентин Николов, които предстои да бъде освободен от поста директор на АЕЦ "Козлодуй", и Илко Желязков, предаде БТА.

Миналата седмица министърът на икономиката и енергетиката в служебното правителство Асен Василев обяви, че ще бъдат направени 23 персонални промени в 13 дружества, ръководени от МИЕТ. Той даде заявка, че ще има смени и в управленските бордове на дружествата не само в енергетиката, но и в останалите ресори на ведомството. Те от своя страна могат да изберат и нови изпълнителни директори.

Министърът тогава посочи, че новите управници ще бъдат избирани с конкурс, но не е ясно дали Божан Стоянов се е явявал на такъв.

Миналата седмица от Комисията по досиетата съобщиха, че Стоянов е бил агент на ДС. От своя страна зам.-министърът посочи, че това не е вярно и ще съди комисията.

Преди да влезе в служебното правителство Стоянов се е занимавал с частен консултантски бизнес в САЩ.  

Водещи

Най-четени