Божков взриви бомба! Борисов го изнудил в кабинета на Домусчиев да си плаща за чадър над бизнеса (СНИМКА) 18.05 | 08:27

"Част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС. Дали е рекет, изнудване, корупция, търгов ия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа", пише Божков във Фейсбук

От iNews.bg

Избягалият в ОАЕ бизнесмен Васил Божков пусна поредната порция доказателства, за които твърди, че са истински и трябва да разклатят държавата. Държава, която според него е подчинена на схеми и мафиотски закони. Точно в 8:00 часа тази сутрин Божков публикува на страницата си във Фейсбук "паметна записка". Тя е написана собственоръчно, а хазартният бос твърди, че лично той я е написал на 10.7. 2019 година в кабинета на друг олигарх - Кирил Домусчиев под натиска на Бойко Борисов и Владислав Горанов. Иде реч за натиск Божков да плаща по 20 милиона лева под формата на реклама годишно на Нова телевизия за срок от 10 години. Общо за сумата от 240 милиона лева. 

ЕТО КАКВО НАПИСА ВАСИЛ БОЖКОВ ДНЕС:

Това е паметна записка от среща в кабинета на г-н Кирил Домусчиев, проведена на 10.7.2019 г. Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой.

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между "Национална лотария" АД, "Ню геймс" АД и "Нова броудкастинг груп" ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търгов ия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа.

_____________________
ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в "Лудогорец".

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и
спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)

ВИЖТЕ ПУБЛИКАЦИЯТА НА БОЖКОВ ТУК

Водещи

Най-четени