Бой в дома „Асен Златаров“ в София 08.07 | 10:52

Охранители и възпитаник на дома са се сбили, кметът на София е поискал освобождаването на замесените

От Георги Георгиев

Конфликт между дежурния охранител в столичният дом за деца, лишени от родителски грижи "Асен Златаров" и 17-годишен младеж, настанен в дома, е довел до сбиване между двамата вчера в късния след обяд, съобщиха за БТА от Столичната община.

След запознаване със ситуацията на място кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала санкции и освобождаване на длъжностите лица от охранителната фирма, участвали в инцидента.

Според предварителната информация младежът и охранителят и охранителят от "АСО Пирели" са се спречкали, като последният повикал помощ чрез паник-бутон. При пристигането на мобилния екип е употребена сила и помощни средства към възпитаника на дома, за да се разтърват двете страни.

Момчето е било закарано в "Пирогов", където след преглед е освободено още снощи.Установено е, че охранителят в дома е бил на работа, употребил алкохол.

Кметът на София Йорданка Фандъкова се е запознала със ситуацията на място, като е поискала да се прегледат записите от видеонаблюдението, както и да се подготви подробен доклад за причините, довели до инцидента.

Освен това Фандъкова е поискала да бъдат освободени и служителите на охранителната фирма, които са участвали в инцидента. По случая работи и Второ РУП, където непосредствено след инцидента е подаден сигнал от възпитател в дома.

Водещи