Бой и клане между бежанци в Харманли 18.08 | 10:20

Афганистанец е бил наръган на автобусна спирка след скандал със сънародници

От iNews.bg

Бежанец от Афганистан е пострадал снощи при сбиване в Харманли. Около 22:00 ч. на автобусната спирката срещу входа на центъра за настаняване на мигранти е възникнал скандал между няколко от тях, който прераснал в сбиване. По време на конфликта един от чужденците, дошъл от Афганистан, е прободен с нож в областта на гърдите. Няма опасност за живота му. Пострадалият е бил откарано в близкото лечебно заведение, където са предприети всички необходими мерки по оказване на медицинска помощ. Към момента състоянието му е стабилно, предаде БГНЕС.

За инцидента е подаден сигнал на телефон 112 от собственичката близкото заведение. Патрулен автомобил на РУП Харманли, пристигнал веднага на мястото на инцидента е установил, че сбилите се чужденци са афганистански граждани, които са подали молба за закрила, регистрирани са и настанени в РПЦ "Харманли". Лицата са с установена самоличност.

Нападателят, използвал хладно оръжие е идентифициран и задържан. В момента се провеждат следствено-процесуални действия.

Държавната агенция за бежанците (ДАБ) е в непрекъснат контакт и в постоянна координация с органите на МВР, като са предприети всички необходимите действия по запазване на обществения ред и повишаване мерките за сигурност на българските граждани, както и на лицата, потърсили международна закрила в РПЦ "Харманли”. МВР предприема превантивни засилени мерки за сигурност с полицейски патрули и жандармерия около всички териториални поделения на ДАБ в страната.

Водещи

Най-четени