Бой между ромски фамилии в карловско село 01.09 | 12:19

Двама в ареста и четирима в болница след пореден епизод на враждата Мечеви-Калинкови

От iNews.bg

Две враждуващи от години ромски фамилии от карловското село Розино отново се сбиха, но този път на неутрална територия – на панаира в Карлово, предаде БГНЕС. Преди години избухващите сблъсъци между клановете Мечеви и Калинкови, водещи началото си от причина, която вече никой не помни, редовно въвеждаха жандармерия и извънредни мерки за сигурност в ромската махала на Розино, докато едната от фамилиите се премести в съседното село Кърнаре.

Преди година и половина беше една от най-тежките битки, в която се разнасяха и изстрели от въздушна пушка. Тогава в подкрепа на едната от фамилиите се намеси и друг клан, на Сребревите, които пък от своя страна воюват с Ескендеровите.

Сложната обстановка, която очевидно тлее въпреки отдалечаването на Калинковите, ескалира сноши към 20 часа, когато представители на двата рода, добре подпийнали, се срещнали лице в лице на есенния панаир в Карлово и от това произлязла юмручна свада, предотвратена този път навреме от полицията.

Четирима от участниците са отведени в болница, тъй като са пострадали леко, а двама са в ареста за 24 часа. По случая има образувано следствие, съобщават от ОД на МВР Пловдив. 

Водещи

Най-четени