Бойко Борисов: Бихме приели подкрепа от център – дясно 23.10 | 22:27

Безспорно е, че имаме най-добрия резултат, изтъкна премиерът

От Кремена Бедерева

Безспорно е, че имаме най-добрия резултат. С днешната победа на ГЕРБ ние имаме право да продължим да управляваме. Това премиерът Бойко Борисов, пристигайки в НДК, предаде репортер на iNews.

Борисов дойде с Йорданка Фандъкова, Цветан Цветанов, Маргарита Попова, Симеон Дянков на входа на НДК." Поздравявам Данчето Фандъкова за успеха и цялата софийска организация, Росен и Марга, за това, което направиха", почна да изрежда премиерът.

"Поздравявам кандидатите в Добрич, в Бургас, в много градове, където спечелиха на първи тур. Ние сме дошли тук не, за да говорим, че сме първа политическа сила, а сме дошли да кажем, че този вот е вот на доверието към това правителство, което работи в тежки условия в Европа, във време, в което държавите фалират”, продължи с поздравите Борисов.

По думите му правителството се стреми да запази нисък бюджетния дефицит, да усвоява европейските фондове, за строи магистрали, детски градини, училища, музей. Във вътрешната сигурност можем също да се похвалим, каза Борисов. Според него спечелването на президентската институция е една огромна отговорност.

"На нас властта не ни трябва, тя бързо се взема, но и много бързо пада. Народът не прощава на самохвалците”.

"Изненадва ме слабото представяне на "Атака” и на Синята коалиция. Истински се надявам всички в дясно да седнем да се разберем как можем да работим в полза на държавата, на обществото", коментира още премиерът.

"Ние бихме приели подкрепа от център – дясно”, каза премиерът и допълни, че ще търси тяхната подкрепа.  Борисов по повод на втория тур на изборите.

"Аз не знам някъде да го има БСП на балотаж, а ГЕРБ да го няма", риторично попита Борисов. "За клипове и билбордове мисля, че ще сме пример на подражание", коментира премиерът относно предизборната кампания.

"Доволен съм с днешната победа на ГЕРБ и че ние ще имаме правото да управляваме", каза за пореден път премиерът.

"Още утре сутринта събирам всички министри, за да ги приземя, защото ни предстоят огромни усилия и работа", закани се Борисов. Той не пропусна да благодари на българите, които са отишли да гласуват и са си дали вота, независимо за кого са гласували.

"Аз имах основателна причина - целият съвет ме освободи, за да гласувам", обясни премиерът своето късно гласуване днес.

*Очаквайте подробности.

 

Водещи

Най-четени