Бойко Борисов: Да благодарим на Ердоган, че пусна тировете 30.03 | 12:44

От турска страна обявиха, че всеки ден границата преминават стотици камиони

От iNews.bg

"Да благодарим на Ердоган и на турския посланик, че успяхме да пуснем тировете да вървят. Тази артерия на ЕС трябва да работи", каза премиерът Бойко Борисов при инспекция на турската граница на ГКПП "Капитан Андреево". Той се срещнас турски представител на границата с южната ни съседка, който увери премиерът, че тировете ще преминават през границата.

"Дойдох, за да може превозвачите да са спокойни. Да са уверени, че преминаването е сигурно. Дай боже тази пандемия да мине скоро", пожела си Борисов.

"Проблемът е решен. То няма проблем с преминаването, просто превозвачите искаха да си кажат какво има като единичен проблем. Аз отговорям за българските камиони. Има вариант стоките от Европа да се претоварват на български камиони и да преминават. Питали са специално президента Ердоган, за да дойдат тук. Тази практика работи вече", каза още премиерът.

"Видяхте тонове боклук, ще трябва да помолите тираджиите, няма да им чистим. Благодаря и на тези, които почистиха. Има ясни инструкции към тираджиите къде да си оставят боклуците, след тях и дезинфекзираме", заяви Борисов.

От турска страна обявиха, че всеки ден границата преминават стотици камиони.

"Зеленият коридор за камионите трябва да стои отворен. Мислим и за европейските, но да помислим първо за българските", категоричен беше премиерът.

Относно неговото мнение за предвижването на хората с декларации в градовете, Борисов заяви, че всички са дисциплинирани, освен журналистите, които се струпват. Проблемът, по думите му, са топлите уикенди. "Ние не игреаем на криеница, на жмичка, да надхитри някой другия", обясни Борисов и добави, че всички връзки, които има е впрегнал, за да може някой да работи.

На въпрос за това дали ТИР-овете на старото летище край Хасково са риск за жителите на града, премиерът отговори: "Няма риск. Единственият риск за България е БСП".
 

Водещи

Най-четени