Бойко Борисов: За да направим целия път до Дунав мост, плюс „Струма” и цялата „Хемус” трябват 5 млрд. 29.12 | 14:30

Показателно е, че това вече се случва не само в Южна, но и в Северна България, заяви премиерът

От iNews.bg

Обходният път на Монтана струва 48 млн. лева, водният цикъл в града е 53 млн. лева Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по време на откриването на обходния път на Монтана.

"Ето ги само над 101 млн. лв., които са влезли само в областта, а и колко други има още”, отбеляза Борисов. "Действително преди години, когато бяхме тук на обходния път на Монтана и правехме другата част на пътя, като погледнете нататък истински се радвам, че на Юг има такива отсечки. Това, че вече и на Север се правят, може само да ни радва и да ни кара да се чувстваме горди”, заяви премиерът.

Той благодари на отците за това, че са благословили входния път на Монтана, за да е безопасен и да няма жертви. "Отчетата казват: "Чукай, за да ти отворят, искай, за да ти дадат”. Някои градове се управляваха лошо, други много добре. Монтана е от тези, които се управляваха добре. Действително работим повече и приходите, които успяхме да съберем са над 2,6 млрд. повече”, посочи премиерът. Той коментира, че за да се направи целият път до Дунав мост плюс автомагистрала "Струма” и цялата автомагистрала "Хемус” са необходими 5 млрд. лв.

1618458

Премиерът посочи, че когато има активност от местната власт, правителството подкрепя проектите, и призова кмета да работи за подобряване на енергийната ефективност на блоковете, за което е заделен втори милиард лева.

1618459

"Това е огромна придобивка и е абсолютно безплатно за хората. От 1 януари започваме малките сгради, така че създайте си екип и действайте”, подчерта Борисов. Той посочи, че е поел ангажимент за два булеварда, за които кметът му е казал, че имат нужда от ремонт. "На първия Министерски съвет кметът да ми даде сметката и ще го завършим в най-кратко време и храмът в Монтана. В тези светли празници да си пожелаем Господ да е с нас. Когато той е с нас, виждате, че всичко едно по едно се случва”, каза още премиерът.

 

Водещи

Най-четени