Бойко Борисов: Страната ни е в "застой“ от четири години 23.10 | 20:45

Не успеем ли да направим правителство и този път, нещата ще се влошат, заяви във Велико Търново лидерът на ПП ГЕРБ

От iNews

Парламентът е математика. Не успеем ли да направим правителство и този път, нещата ще се влошат. Това заяви във Велико Търново лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предаде кореспондент на "Фокус". В старата столица той се включи в кръгла маса на тема "Гори, ландшафт, икономика", в която участваха представители на трите изброени сектора. Заедно с него бяха Румен Христов, лидер на СДС, които са в коалиция с ГЕРБ и бившия земеделски министър Десислава Танева.

"Планираният дърводобив е наука, която се учи пет години и когато се прави санитарна сеч, тя помага на гората. Криворазбрано е, че природозащитници, не всички, сред тях има и страхотни хора, но тези, които не знаят какво е подрез, не знаят какво е да направиш просека, те всяват смут. В последните години милиони здрави дървета се счупват от ранните снегове и вместо да гният, по – добре да се изнесат, да се преработят. По този начин ще се създадат работни места, ще има нужда от работна ръка, ще се изкарват пари. А после да се намесят горските и да се залесят териториите. Ако процесът се обясни правилно, масата от хората ще го приемат, защото то е правилно, то е видно", категоричен бе Борисов.

Той подчерта и, че страната ни е в "застой" от четири години, като допълни и, че именно заради това магистрала "Струма" все още не е довършена.

"Парламентът е математика. Не успеем ли да направим правителство, нещата ще се влошат и то не за друго, а защото всеки ще си търси това, което му е обещано. Обещахме на земеделците 320 милиона и аз попитах къде са парите в бюджета като обещаваме, а те ми казват какво значение има. И сега чакат да спечелим и да дойдат да кажат дайте ни 320 милиона", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Относно желаното от силовия сектор 30-процентно увеличение на заплатите, той посочи, че то също е обещано.

"Те усещат, че може би ще направим правителство и всеки започва да се ангажира със старото обещано от сглобката. А има 18 милиарда дупка и как няма да има като този не работил 6 месеца, онзи също, е от къде ще дойдат приходи. Ние трябва да ви гледаме като златни кокошки – вие да работите, ад създавате работни места и да ви взимаме данъка, а вие като частници се развивате, ставате по-богати и живеете по-добре. Да, звучи грозно, но е факт", обърна се към бизнеса Борисов.

Той завърши и с това, че ГЕРБ се бори за гласа на всеки един българин, като призова всички да излязат да гласуват в неделя.

Водещи

Най-четени