Бойко Борисов е под карантина 24.07 | 13:30

Шефката на кабинета му е с положителен тест за COVID-19

От iNews.bg

Началникът на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов – Деница Желева е с положителен тест за COVID-19 Премиерът е с отрицателен тест , но е поставен под  карантина . Чака се втори отрицателен тест. Направени са тестове и на всички членове на делегацията, която бе в Брюксел за участие в срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на Европейския съюз.

"При направените тестове на всички служители на администрацията на Министерския съвет и на членовете на политическия кабинет на министър-председателя, началникът на политическия кабинет на премиера Деница Желева е дала положителен резултат вчера следобед. Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите. На Деница Желева е направен втори тест. Министър-председателят Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му. Правителствената информационна служба ще информира за повторната проба на началника на кабинета на премиера и за резултатите от теста на министър-председателя Борисов", посочват от пресцентъра на Министерски съвет.

Премиерът Борисов се върна о т 5-дневни преговори в началото на седмицата.

В понеделник, 20 юли, от правителствената пресслужба съобщиха, че са установени  два случая на заразени с COVID-19 служители от администрацията на Министерския съвет,  заради което сградата беше затворена на 21 юли за цялостна дезинфекция. Правителственото заседание на следващия ден пък се проведе чрез видеоконферентна връзка. 

Водещи

Най-четени