Болен съдебен заседател отложи делото "Октопод" 25.10 | 10:13

"Усещам, че влизаме в период на ледникова епоха", заяви прокурорът по делото

От Ивелина Георгиева

Отложиха делото "Октопод" за след 30 дни. Причината е болен съдебен заседател и операцията на окото на един от подсъдимите по делото - Цеко Йорданов.

От болничния лист на съдебния заседател съдът не може да формира състава си и съответно - да проведе съдебното заседание.

Свидетелите, които трябвало да бъдат изслушани днес, ще бъдат призовани за следващите заседания.

Йорданов има болничен лист за 30 дни.

За утре са били предвидени за изслушвания бившия вътрешен министър Богомил Бонев и Муравей Радев. Те също ще бъдат призовани за следващите заседания. С призовка съдът ще уведоми кога ще са те.

"Усещам, че влизаме в период на ледникова епоха", заяви прокурорът по делото Светозлар Костов, във връзка със зачестилите болнични на участниците в съдебното заседанието.

На 25 септември Софийският градски съд реши да остави в ареста Алексей Петров. Въпреки това, поради влошеното си здравословно състояние, Петров бе настанен в специализираната болница за физикална терапия и рехабилитация в столичния квартал "Овча купел". Причината за това е развитието на дисковата херния на обвиняемия в отрицателна насока.

Делото "Октопод" започна през 2011 г., а до момента се проведени 20 съдебни заседания, разпити на свидетели и са приобщавани доказателства. В делото са се включили повече от 180 свидетели и 30 експерти, поради което делото не може да приключи скоро.

Водещи

Най-четени