Бомбата в „Младост“ била за сплашване или за провокация на обществото 02.05 | 17:21

В пакета имало бележка със заплаха, че ще има и второ взривно устройство

От iNews.bg

Сплашване или провокиране на обществено недоволство са основните версии, по които работи полицията при разследването на намерената тази сутрин и обезвредена от сапьорите самоделна бомба в столичния квартал "Младост 1". Това съобщи шефът на СДВР Младен Маринов, предаде бТВ.

Оказва се също и че този, който е поставил взривното устройство, е възнамерявал да повтори. В пакета е намерена бележка, която гласи, че следващия път ще бъде сложена амониева селитра. Това е вещество, което в комбинация с други продукти може да предизвика силен взрив, обясни Маринов. Към момента няма заподозрени за поставеното взривно устройство.

Строежът, където бе заложена бомбата, е обект на недоволство от местните жители, които няколко пъти протестираха срещу него през последната година. Стигна се и до оставка на районния кмет. Изборите дадоха властта в ръцете на Десислава Иванчева, която обеща, че няма да се строи. Изненадващо миналия месец общината се е споразумяла с инвеститора и строителството е започнало отново.

Водещи

Най-четени