Бомбата под колата на пловдивската адвокатка била за сплашване 20.03 | 11:56

Устройството бе обезвредено с контролиран взрив

От Цанка Донкова

Бомбата, която вдигна пловдивската полиция накрак, тази сутрин вече е обезвредена. Адската машина е била вкарана в капсула и активирана. Пукотът от контролирания взрив е уплашил съседите, но полицията ги е успокоила, че точно това е трябвало да се случи, съобщава в. "24 часа".

Рано тази сутрин бе съобщено, че под колата на пловдивската адвокатка Евелина Божикова има поставено взривно устройство. Божикова е съпруга на апелативния съдия и бивш зам.-министър на правосъдието Севдалин Божиков.

"Притеснително е. Не ни пускат по магазините, тук някакви хора не могат да се приберат по домовете си. Но ситуацията е форсмажорна, влизаме в положение, пък коментират търговци, които трябваше да отворят магазинчетата си по " Христо Г. Данов”, но не бяха пуснати от униформените служители на реда.

Според Божикова бомбата е поставена, за да я сплаши.

"Не съм получавала заплахи, но предполагам, че бомбата е поставена за сплашване, за да ми се окаже психически натиск по дело, което водя". Това заяви  адвокат Евалина Божикова, под чиято кола тази сутрин бе поставено взривно устройство.

Божикова посочи още, че не се занимава с бракоразводни дела, а защитава големи компании, които имат мощни икономически интересен.

Тази сутрин тя е дала показани пред полицията, съобщава регионалният сайт Marica.bg.

"Нямам представа кой е сложил бомбата", посочи Божикова.

Тя е заминала за Лондон, за да види сина си Валери, който учи там.

Водещи

Най-четени