Бонев: Къде е гл. секретар на МВР, какво правят там министрите? 19.07 | 16:50

"Дали някой си е направил труда да проверява предварително този автобус?!", пита бившият вътрешен министър

От iNews.bg

Всеки има право да знае името на шефа на щаба (ако изобщо е имало такъв). Кой е този глупак, който създаде хаоса. Къде е главният секретар на МВР, какво правят там министрите, къде е шефа на антитероризма, на ГДБОП, кой прокурор и как води разследването. Къде сте бе?

Тези въпроси отправя от личния си профил в социалната мрежа Facebook Богомил Бонев. Той бе вътрешен министър на страна в периода 1997 г. -1999 г.

Стана министър на вътрешните работи в назначения от президента Петър Стоянов служебен кабинет на Стефан Софиянски и беше освободен по предложение на министър-председателя тогава - Иван Костов, след структурни и персонални промени в кабинета.

През 2000 г. Богомил Бонев бе избран за председател на новосъздадената Гражданска демократична партия за България.

"По думите на Цв. към момента МВР разполага с данни, че атентаторът е стоял в България не по малко от 4 и не повече от 7 дни. Значи не знаем кой е, но знаем колко дни е стоял. Не знаем дори дали това е човекът от видеокамерите или онзи с фалшивата шофьорска книжка от Мичиган. Или и двете. И се координираме с "партньорските" служби, но не им знаем езика. Боже, пази България!" - продължава с въпросите в Бонев в социалната мрежа.

Всичките му постове там са отпреди няколко часа. Първоначално Бонев пита: "Кога най-после ще се публикуват имената на загиналите? Те поне това заслужават. Що се отнася до предполагаемия терорист, чудя се какви шенгенски критерии сме покрили, щом няма едно куче (от любимите на Б.Б.), което да обикаля за наркотици и взривни вещества, както е навсякъде по света."

"Атентаторът-камикадзе, за който има версия, че е взривил автобуса на летище "Сарафово" вчера е бил с бермуди и раница и по нищо не се отличавал от туристите на аеропорта. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Интересно! Може би са очаквали някой като Осама Бин Ладен с Калашников. И как, при всички мерки за сигурност, които са задължителни за израелските туристи, са го пуснали да се качи на автобуса?! И дали някой си е направил труда да проверява предварително този автобус?!" - пише още Бонев.

Водещи

Най-четени