Борис Бонев с остра атака към кметицата на София и коалицията ГЕРБ/ВМРО 28.01 | 14:25

От iNews.bg

Общинският съветник Борис Бонев нападна кметицата Йорданка Фандъкова заради нарушеното й обещание за дигитализация. Младият политик, излъчен от "Спаси София", не спести нищо по темата. Ето какво написа той:

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ НА БОРИС БОНЕВ ТУК

Спомняте ли си, че имаше една кметица, която пред и следизборно активно ни убеждаваше, че дигитализацията ѝ е приоритет. Толкова беше убедителна, че някак си ГЕРБ се излъгаха да допуснат в новия Правилник за работа на общинския съвет да се запише конкретна дата - 01.01.2021 г., след която всички Доклади и приложения към тях да бъдат в машинночетим формат и подписани с електронен подпис.

Е, както всичко що е ГЕРБ, обещанията не са равни на реалността - дигитализацията остава на хартия. Затова днес предложих да отпаднат всички доклади от администрацията, които не отговарят на правилника на СОС, но ретроградната коалиция ГЕРБ-ВМРО гласуваха против, нарушавайки собствените си обещания и правилника. Очевидно дигитализацията, прозрачността и откритостта пред гражданите е твърде голям залък за самозабравилите се управляващи.

Притеснително е, че големите радетели за дигитализация също мълчат - зам.-кметът Генчо Керезов очевидно не се интересува от модернизация на документооборота, председателят на СОС не се интересува, че се нарушава Правилника за дейността му, а мнозинството от общинските съветници, които преди повече от година получиха безплатни електронни подписи, явно са си ги прибрали в чекмеджетата. Толкова за дигитализацията с този кмет и с този общински съвет... 

ђеклама:

Водещи

Най-четени