Борис Велчев: Питам се кой точно е г-н Харизанов? 23.02 | 10:36

Според гл. прокурор скандалът около бившия шеф на "Напоителни системи" не е национален проблем

От Кремена Бедерева

Според главния прокурор Борис Велчев темата Георги Харизанов не е от национално значение. Пред журналисти Велчев коментира, че не познава нито Харизанов, нито делото срещу него.

"Питам се кой точно е г-н Харизанов, че тази кражба отпреди 11 години да стане национален проблем", бяха думите на Велчев, пише БТА. Той допълни, че през 2010 г. прокуратурата е засякла информация по две досъдебни производства, като доказателства от едното са ползвани от другото, затова и Харизанов е привлечен като обвиняем.

Извършеното от него обаче няма връзка със службата му, поясни главният прокурор.

"Не мисля, че това е тема от национално значение. Няма данни, че неговото престъпление е свързано със службата му. То е извършено много преди той да заеме този пост. Аз не мисля, че кражба, макар и на 50 хиляди долара от преди 10 години, наистина е престъпление с национално значение” - каза главният прокурор.

Главният прокурор каза, че бившият председател на Съвета на директорите на "Напоителни системи” ЕАД вече е реабилитиран и затова има свидетелство за съдимост.

"След определен срок от време, лицето се води неосъждано. "Така е с всички граждани, не само с г-н Харизанов. Той се води юридически неосъждан”, каза главният прокурор.

iNews припомня, че председателят на борда на директорите на "Напоителни системи” Георги Харизанов бе отстранен заради повдигнато обвинение на Харизанов в края на месец януари във връзка с дело, което е от 2001 г. 

Повдигнатото обвинение на Георги Харизанов е свързано с предишна негова месторабота през 2001 г. и е за открадване на 50 хил. лв.

Освен по дело за присвояване на средства, Харизанов е обвиняем и по дело за заплаха за убийство. Това е станало през 2010 година в сайт за запознанства, където Харизанов е отправил заплаха за убийство срещу Деница Цицелкова. Жената е подала жалба, а по-късно двамата се помиряват пред съда.

Водещи

Най-четени