Борислав Гуцанов: Думата, от която имаме нужда, е „диалог“ 03.07 | 11:02

Бих се радвал България да има еврокомисар като Сергей Станишев, каза социалистът

От iNews.bg

"Днес трябва по един разумен начин ръководството на политическите партии да седнем и да се уточним по важни въпроси, чакащи своето решение. Трябва ли да връщаме обществото към спорни моменти от 70-те години и да разделяме нацията или да я обединяваме?". Това попита в ефира на БНТ народният представител от ПГ на КБ и член на ИБ на БСП Борислав Гуцанов.

Той изрази мнение, че думата, от която в момента се нуждаем всички българи, е "диалог".

Гуцанов обясни, че след 25 май БСП е имала 2 опции: да остане в управлението, така както се случи във Великобритания, Франция и решението, което в крайна сметка е взела – да иска вот на доверие от избирателите чрез предсрочни избори.

Помолен да коментира състоянието на БСП Гуцанов отговори, че в събота много завеси ще паднат и голямата разлика с другите политически партии е, че БСП е партия на колективните органи и те ще вземат своите решения по надлежния начин.

"Затова нашата партия е в политическото пространство 130 години, а другите през последните 20 години се появяваха и изчезваха, каза още народният представител.

Той подчерта, че ИБ, НС и Конгресът на БСП са местата, където се взимат решения, а не на други места да се събират хора да коментират и да се излиза с "кървави писма".

По думите му социалистическата партия се отличава още по-ярко от всички други и по това, че има различни мнения на членовете, но това не я прави по-малко сплотена.

Попитан какви са очакванията му за развитие на процесите в партията, той обясни, че на първо място се надява да има промени в ИБ на БСП в събота.

"Дали ще има промени и смяна на лидера може да реши само Конгресът, а на НС на БСП. В събота ще се реши дали и кога да има такъв. Никой не може сам да вземе това решение", посочи Гуцанов.

Относно лидера на БСП, Гуцанов отговори, че Станишев ще изрази в събота своето мнение, както е и редно първо пред своята партия, както би трябвало да прави и всеки един политически лидер.

По думите му, ако и другите партии действат по този начин, състоянието на държавата ще е друго и ще се защитават приоритетите на държавата, ще има развитие на икономиката и ще е ясно какво трябва да се прави.

На въпрос дали Сергей Станишев има намерение да стане еврокомисар Гуцанов отговори, че решението кой да бъде еврокомисар се взима по друг начин. По негово мнение за този пост трябва да бъде взето такова решение, което да доведе до най-добри действия за страната ни.

"Сергей Станишев е човек, който има изключително висок международен авторитет и опит. Бих се радвал България да има такъв еврокомисар като него", заключи Борислав Гуцанов.

Водещи

Най-четени