Борисов: Аз не водя война – аз правя заводи, пътища 03.07 | 17:15

"Радев ме напада, аз не правя нищо, а после го обявяват за война"

От iNews.bg

"Аз не водя война – аз правя заводи, пътища, суперкомпютри”. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещение в Пазарджик, където откри производствена база, която осигурява работа на 1000 човека.

"Радев ме напада, аз не правя нищо, а после го обявяват за война. Каква война е това? Аз искам само да гледате фактите. Отдавна не коментирам, а само показвам. Ето, в пандемията сме, Европа още не е отворена, а ние откриваме нов завод", заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос как ще отговори на нападките на президента Радев. 

"С новия дизайн мярката 60/40 е 1,3 млрд. лева. Но тази помощ не може да продължава безкрайно. Затова се радваме, че икономиката започна да работи”, коментира още министър-председателят.

"От сутрин до вечер всеки се оправдава с мен. А аз никога не съм крил, че познавам целия бизнес”, заяви Борисов по повод твърденията на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, че двамата са водили комуникация.

"Помагал съм на Бобоков, водил съм го в Румъния, Турция, Узбекистан. Той е български инвеститор в чужбина и това е нормално. Няма нищо укоримо. Нали, за да открие завод в Румъния, трябва да се отиде там, да се говори и с техния премиер? Но аз не съм момиче да си пазя SMS-ите с години. Явно някои, които се имат за мъже, са далеч от мъжете и си пазят съобщенията, за да ги показват после”, коментира още Борисов. И категорично заяви, че подобни теми "само ни отдалечават от големите цели”.

Според Борисов нямало лошо Бобоков да си пише и с президента Радев, но държавният глава трябвало да признае за това.

"Казваш си истината и всичко е точно. Какво лошо да кажеш "семейни приятели сме, познаваме се”. Има човекът бизнес там. Единственото укоримо е да обвиняваш другите и да казваш "аз съм девица”. А в същото време се оказва, че не само, че не си, а и много по-лошо”, каза той.

Борисов съобщи още, че в петък сутрин е разговарял с членовете на Националния оперативен щаб. "Подсилваме болниците, така че да свикнем да живеем с коронавируса в най-тежките му измерения”, заяви премиерът. И допълни: "Като гледам километричните опашки към Гърция, явно сме в добро здравословно и финансово състояние”.

Водещи

Най-четени