Борисов: Ако има трети мандат, ще настояваме за правителството на проф. Габровски 10.12 | 15:40

За отказа България да бъде приета в Шенген той обвинява управлението на "Продължаваме промяната" и превръщането на страната ни в основен дом на трафиканти

От iNews

Номинираният от ГЕРБ за премиер Николай Габровски събира екип от експерти, отдалечени от политическите партии. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който отиде в Силистра, за да поздрави членове и симпатизанти по случай 16 години от създаването на политическата формация, предаде БНР.

Борисов обясни, че е избрал Силистра, за да не остане съмнение, че се намесва в работата на проф. Габровски.

За отказа България да бъде приета в Шенген Борисов обвинява управлението на "Продължаваме промяната" и превръщането на страната ни в основен дом на трафиканти. Това е причината да сме загубили уважението на много страни в Европа, каза още той.

"Преди две години нулева миграция при ГЕРБ, а сега виждате какъв хаос – гинат полицаи, всеки ден задържат каналджии. Миграционният натиск може да бъде спрян само със съдействието на Турция и посредничеството на Европейския съюз."

Външните партньори трябва да видят, че у нас има политическа класа, затова "държавата има нужда от правителство, за да можем да влезем и ние в еврозоната".

Екип, който е максимално отдалечен от всички партии, събира в момента проф. Николай Габровски, защото "за мен това е единствено работещият вариант", каза Борисов и продължи:

"Да се направи правителство с кратък живот, за да се приемат неотложни неща, които са важни за държавата, защото всичко е спряло.

Ако така не стане, ако има трети мандат… ние ще настояваме за това правителство, което ще избере професор Габровски".

 

Водещи