Борисов: България е пример как християни и мюсюлмани се уважават 30.07 | 16:31

Един от проблемите в страната е, че безработните не искат да работят, отбеляза премиера

От iNews.bg

България е пример в този размирен свят как християни и мюсюлмани трябва да живеят заедно и да се уважават. Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си в Търговище с кметовете на 15 населени места в региона. По думите му приоритет за правителството са общините от смесените региони и Северозападна България. "Ясен признак за това е, че тук строим пътища, училища, детски градини, водопроводи. Казал съм на всички бързо да провеждат обществените поръчки, максимум прозрачно и чисто, за да може всеки лев да отива за хората", подчерта Борисов.

По време на срещата си с кметовете той представи подробно решението от последното заседание на Министерски съвет, с което бяха отпуснати средства в размер на 29.973 млн.лв., от които 20.295 млн.лв. за ремонт и реконструкция на инфраструктурни обекти в редица общини.

Министър-председателят очерта като сериозен проблем в страната липсата на работна страна. "Проблемът ни е че безработицата в България е 7.3%, а има липса на работници. Безработните не искат да работят, а инвеститорите имат огромна нужда от работници", заяви Борисов. Той подчерта, че за радост инвестициите в страната нарастват и даде пример със започналото изграждане на завод в Димитровград за 100 млн. долара, японска инвестиция, която ще разкрие над 3000 работни места. "В Шумен има два нови завода, във Велико Търново - 3. Квалифицираните кадри отдавна вече са заети и притеснението ми е в липсата на работна ръка", каза още премиерът.

Водещи

Най-четени