Борисов: В България няма добро ненаказано 19.05 | 15:31

Ние сме единствената държава, в която жив политик няма одобрен

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов изрази огромното си уважение към генерал Венцислав Мутафчийски и категорично подчерта, че той е обединил щаба и всеки в гнева си може да се изпусне да каже нещо, което не трябва.

"В България няма добро ненаказано. Ние сме единствената държава, в която жив политик няма одобрен. Ние започваме да тачим българите, когато го обесят, убият – когато за загинали. Аз не си спомням за жив човек да сме го издигнали в култ, без да го нахулим. Доктор Мутафчийски – това е най-точната дума за него, не професор, не генерал, а доктор. Направил е стотици операции и маса хора е спасил. Той обедини щаба и свърши чудесна работа. Днес всички колеги поздравяваха България, че добре се е справила. Няма да се учудя и да ни осъдят и за това, че сме се справили добре. Освен едно благодаря, Мутафчийски не заслужава друго – сега какво да го осъдим. Ами осъдете ни в крайна сметка. Ето заради такива въпроси си изпускаме и после като гледам и все едно не съм аз", заяви Борисов.

 "Направихме много, сега искаме да направим още. Ако някой счита, че може да направи повече, познавам ги всичките много добре и съм ги гледал как се справят в определени ситуации. Още малко сме ви нужни. Няма кой по-добре да се справи", добави още той.

Водещи

Най-четени