Борисов: Вече сме в хипотеза за избори 02.07 | 09:41

"Атака" много се изложиха, посочи лидерът на ГЕРБ

От iNews.bg

"Атака" много се изложиха. Кворумът в парламента зависи от управляващата коалиция – БСП, ДПС и "Атака". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на влизане в парламента.

Той посочи, че не се е виждал с Цецка Цачева, която вчера беше на председателски съвет, и днешното си решение ГЕРБ да влезе в пленарна зала ще стане ясно в зала.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че решението на "Атака" да не влиза повече в Народното събрание е несериозна работа.

"Защо не обявиха бойкот, когато гласувахме Закона за МВР или Сметната палата, а си вкараха хората там?", попита Борисов.

Той посочи, че ГЕРБ ще се регистрира, ако дневният ред е този, по който са се разбрали.

"Този парламент няма да работи, вече сме в хипотеза за избори", коментира Бойко Борисов.

На въпрос дали избори на 14 септември са по-добър вариант от избори на 5 октомври, той обясни, че след като са се разбрали за една дата, няма всеки ден да се говори за нея.

Дали приема предложението на БНБ за криминализиране на всяко говорене за банки, лидерът на ГЕРБ посочи, че трябва да се има предвид какво се говори за банки.

"Поел съм ангажимент на консултациите при президента да им подкрепим предложенията, ако са разумни, които да гарантират в бъдеще да не се получава подобно нещо. Сега, като ги слушам БСП, все едно криза нямало. Все едно нищо не се е случило. За какво бяха тези извънредни консултации, срещи, събиране на всички партии? Те са като тази ламя с много глави – падат, стават, не можеш да разбереш какво казват", коментира лидерът на ГЕРБ.

Водещи

Най-четени