Борисов: Всяка седмица се теглят половин милиард дълг, вместо да се мисли за пандемията 03.11 | 13:00

,,Само този месец са 1,8 млрд. лева, а тези пари ги няма никъде – нито в образованието, нито в земеделието, нито в МВР, нито в армията, нито в културата'', каза още Борисов

От iNews.bg

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и експерти на партията в сектор "Туризъм" се срещнаха в централата на ГЕРБ с представители на туристическия бранш, както и с представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес.

На срещата първи думата взе климатологът проф. Георги Рачев, който припомни любопитен разговор с Бойко Борисов, който веднъж му се обадил по телефона и го питал защо толкова много хвали гърците и техния туризъм. След това проф. Рачев, който е експерт и в сектор "Туризъм", обясни, че в страната ни трябват туристи от чужбина.

Бившият премиер се съгласи с прискърбие с проф. Рачев и коментира, че Турция и Гърция правят сериозна реклама у нас, а ние 36 дни не можем един кораб да изтеглим.

Зимата дойде, в планините вече има сняг. Кой Ханс или Смит, както казваш ти, ще дойде в тъмночервената зона. Миналата година при лошия Борисов всички зимни курорти работеха на макс. А сега сме в тъмночервената зона, само защото не се ваксинираха. Не им била достатъчна кампанията за ваксиниране. То само за ваксини се говори, какво повече трябваше да направим, каза още Борисов и припомни, че за да стимулира ваксинацията е въвел зелените коридори.

,,Въведох зелените коридори, август щяхме да сме блеснали. Дадохме половин милиард за избори, а сега ще съборят и зимния туризъм с тази тъмночервена зона. Въведохме мерките 60/40 и 70/30, докато НАП от приходна стана разплащателна агенция. Най-голямата грижа в света положихме, а сега Кацаров говори за национално бедствие. Пропиляно време!'', коментира още лидерът на ГЕРБ.

По думите му "всяка седмица се теглят половин милиард дълг", вместо да се мисли за противоепидемични мерки.

,,Само този месец са 1,8 млрд. лева, а тези пари ги няма никъде – нито в образованието, нито в земеделието, нито в МВР, нито в армията, нито в културата'', каза още Борисов.

Няма дебат за цената на тока. Излъгаха за цената на газа, хванахме ги и станаха за смях. Никой не знае за какво взимат тези милиарди нов дълг. За седем месеца направиха само това, че ни вкараха в тъмночервената зона, продължи бившият премиер.

Водещи

Най-четени