Борисов: Възможен водач в листата за евроизборите е Томислав Дончев 22.02 | 12:58

Решението дали Цветанов да остане зам.-председател зависело изцяло от Борисов

От Теодора Кокаланова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи като много възможен водач в листата за евроизборите Томислав Дончев в предаването "Седмицата" по dariknews.bg.

"Искаме за евроизборите да участват хора, които са запознати с европейската действителност, с еврофондовете. Много е важно водачът да бъде дете на партията, да бъде отгледан от партията. Трябва той да бъде обичан от партията, за да може хората да гласуват за него. От значение е хора, които не са симпатизанти, да искат да гласуват също за него", каза Борисов.

На въпроса защо си тръгват депутати от ГЕРБ, той заяви, че са голяма партия и допълни, "че имат да дадат и да остане". 

Напускането на някои народни представители от партията председателят коментира така - "Вероятно има някакви процеси, които се случват, неприятно ми е, защото съм гласувал доверие на тези хора. Пожелавам им успех! Красимир Стефанов продължавам да го гледам като експерт, но ще бъде експерт другаде".

Лидерът Бойко Борисов коментира и решенията, взети на състоялия се наскоро конгрес на партията и новоизбраните двама заместник-председатели, като ги нарече "деца на партията". По думите му решението Цветан Цветанов да остане заместник-председател на партията е зависело изцяло от него.

"Аз с Цветанов ясно съм се разбрал. Ако си невинен, оставаш в партията. Ако си виновен, сам си тръгваш. До този момент никой не може да ме убеди в неговата вина", категоричен бе Борисов.

Водещи

Най-четени