Борисов: Дай ми някаква работа, където кусур да намирам 01.03 | 10:49

Предполагам, че никой от вас няма да остане министър, каза министър-председателят в оставка Бойко Борисов

От Ивелина Георгиева

Предполагам, че никой от вас няма да остане министър, но ако зам.-министрите пожелаят да останат, не ги принуждавайте да напускат. Този призив отправи министър-председателят в оставка Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Няколко поредни дни Министерски съвет бе отлаган, тъй като Борисов бе в болница.

"Който иска да остане, ако го поканят, да остане - иначе да са готови и те, както и областните управители, с оставките", каза още Борисов.

Той подчерта, че не се меси изобщо в създаването на служебно правителство. Единственият му ангажимент е да следя дали някои от служителите в министерствата, не ги карат да напускат насила.

Той посочи, че ДКЕВР днес в 15 часа ще има решение за намаляването на цената на тока.

Борисов бе категоричен, че Агенция "Пътна инфраструктура" да не прави никакви отстъпления като качество, за да не направят някое беля през тези една-две седмици и да не възникне проблем, защото иначе ще ги държат отговорни за това.

Борисов посочи, че Станишев предлага някаква нова форма на управление, в която партийните лидери процедират, както е процедирала Тройната коалиция - "стоят на някакъв съвет в големи в планините или в някоя резиденция в полите на Витоша, а някакви марионетки да играят ролята на премиери и министри".

Борисов смята, че този модел го е направил Доган преди няколко години и така си управлявал Тройната коалиция, а Станишев е бил сред изпълнителите.

"Доган и царят го правеха, а той беше индианецът долу. Той си иска да е на тръстиката, за това предлага други варианти", заяви премиерът в оставка, имайки предвид Станишев.

Борисов описа предложението на Станишев като "партийните лидери само да са лидери, да излъчват някой, който да го бият с камъни, за непопулярните реформи и мерки".

"Господ разполага със здравето на хората - с това кой трябва да управлява", допълни Борисов.

Според него неговият кабинет е направил, каквото и могъл. Сигурно много неща са пропуснали, но нека да ги съдят по делата, добави Борисов.

На днешното правителствено заседание министър-председателят в оставка честити на всички министри Баба Марта и припомни, че преди няколко дни от ГЕРБ са върнали мандата на президента.

"Ако Станишев и ДПС са искали да поемат отговорност и да управляват, както са тръбели, днес можеше да има в МС други министри и друго правителство", заяви Борисов.

Премиерът в оставка произнесе и една народна мъдрост от Трънския край, където казват: "Дай ми някаква работа, където кусур да намирам".

Водещи