Борисов: Депутатските заплати да замръзнат 21.05 | 10:55

Лидерът на ГЕРБ обеща подкрепа на Орешарски

От Филипа Тодева

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща на Пламен Орешарски подкрепа за всички непопулярни, но важни мерки, които трябва да се реализират. "Другото е политическо говорене и политиканстване. Който поеме управлението сега – това е смела и отговорна постъпка, трябва да получи подкрепа от всички", категоричен бе бившият премиер.

Първото предложение на ГЕРБ е за замразяване на депутатските заплати. Второто, което бе посрещнато с шумно освиркване от бившата опозиция, бе за повишаване на майчинските добавки.

Борисов отговори на освиркването с думите: "Вече и ние можем да предлагаме такива неща с пълното право. За разлика от вас на последното заседание можеше да ги приемем и сега да сте длъжни да ги изплатите. Но ние сме "феърплей", каза той.

ГЕРБ ще предложи и закони за службите.

След като изтъкна всички различия между БСП, "Атака" и ДПС, Борисов изтъкна, такова управление може зад гърба на гражданите да дестабилизира страната и може да натовари с непосилни задължения бъдещите поколения.

По думите му неговите политически опоненти няма да изпълнят нищо от предизборните си обещания.

Борисов обеща от първия ден да се предлагат закони за по-силна и по-стабилна държава, работещи институции, повишаване на социалните придобивки за гражданите, за постигането на енергийна независимост, електронно правителство, развитие на образованието и иновациите.

"Спирам с ясното съзнание, че политическите опоненти са си опоненти, както водата и олиото не могат да се съберат, така не могат и нашите тези", завърши той.

Водещи

Най-четени