Борисов: Директорите на трите болници, гледали детето как умира, да се отстранят незабавно 20.11 | 12:00

"Трябва да има възмездие. От наша страна това, което трябва да се направи, трябва да бъде направено днес", изтъкна Борисов

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов нареди да се отстранят директорите на болници и всички, които са замесените в случая с починалото тригодишно дете в София, докато завърши проверката на прокуратурата, предаде БТА.

"Ананиев, видяхме се сега с родителите на починалото дете. Докато траят проверките на прокуратурата и съдебно-медицинските експертизи, искам да отстраниш всички директори на болници и всички, които са замесени в процеса", каза министър-председателят пред журналисти в началото на днешното правителствено заседание.

Днес трябва да завършат проверките в трите болници, имащи отношение към случая с починалото дете. Лечебните заведения, в които е наредена проверката, са "Проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов".

Борисов каза, че трябва да се говори с прокуратурата, за да се ползва Военномедицинската академия за експертизите, защото там са едни от най-добрите лекари.

"Трябва да има възмездие. От наша страна това, което трябва да се направи, трябва да бъде направено днес", изтъкна Борисов.

Водещи

Най-четени