Борисов: Днес подаряваме на Европа нашият девиз „Съединението прави силата“ 09.05 | 10:54

В мрачните години на Втората световна война Лондон, Москва, Вашингтон и техните съюзници заедно побеждават нацистката армия, отбелязва той

От iNews.bg

"България не е само консуматор на привилегии и еврофондове, ние пазим външната граница на Европейския съюз, участваме във вземането на решения за общата сигурност и просперитет на нашия континент”.

Това написа в личния си профил премиерът Бойко Борисов, отбелязвайки, че в Деня на Европа може само да сме горди, че сме част от най-демократичния съюз на планетата.

Днес подаряваме на Европа нашия девиз "Съединението прави силата", защото трябва да излезем от кризата заедно и по-силни, заявява министър-председателят.

Отбелязвайки и годишнината от Победата над нацизма, си спомняме с признателност за милионите воини и участници в съпротивителното движение в Европа, дали живота си, за да спасят човечеството от ужасите на лагерите на смъртта и газовите камери. Нека помним жертвите на тази война и уроците на историята. В мрачните години на Втората световна война Лондон, Москва и Вашингтон и техните съюзници заедно побеждават нацистката армия. Това е пример за солидарност, от която нашият свят се нуждае и днес, написа още Борисов по повод днешния ден.

Водещи

Най-четени