Борисов: Добрев, сложете една книга за похвали и оплаквания 07.12 | 13:01

ОП "Kонкурентоспособност" боксувала по времето на Трайков и Тройната коалиция

От Ивелина Георгиева

"Добрев сложете една книга за похвали и оплаквания, каквито имаше на времето". С тази заръка премиерът Бойко Борисов се обърна към министъра на икономиката Делян Добрев, докато връчи на бизнеса 71 договора по оперативна програма "Конкурентоспособност".

Той препоръча в тази книга бенефициентите по оперативната програма да посочат дали са доволни, или не и от какво, за да може да се установят слабостите в администрацията и съответно да се отстранят.

"Пишете в книгите – доволен съм, не съм доволен, от стая номер 6, канцелария номер 5, за да може като видя после книгата да стимулираме тези от администрацията, които са ви помогнали, а пък там, където има слабост министърът да може да я регулира, така че да имаме взаимна връзка", заръча Борисов.

Премиерът се похвали, че за шест месеца по ОП "Конкурентоспособност" са усвоени повече средства, отколкото за последните 6 години.

"Програмата боксуваше при предишното правителство. След това бившият министър Трайков имаше под 10% усвояемост, въпреки че стократно съм казвал тази програма да се раздвижи", коментира министър-председателят.

Той похвали работата на екипа на икономическия министър Делян Добрев и самия него по тази програма.

Около 700 милиона лева по оперативната програма "Конкурентоспособност" са влезли досега в малкия и среден бизнес, отчете премиерът. Към момента договорените средства по програмата са 75%, а до края на 2012 г. ще достигнат 85%.

"Много се радвам, че бизнесът се ориентира към мястото, където стоят пари и могат по законен начин да си ги вземат и да си подобрят условията на работа", коментира още Борисов.

Водещи

Най-четени