Борисов: Какво да предизвика предсрочни избори? 15.05 | 19:09

Ако Патриотичният фронт реши да напусне коалицията, значи не си обича държавата, казва премиерът

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов не намира логика у нас да бъдат проведени предсрочни избори за парламент. Това стана ясно от думите му днес при откриването на новите скоростни жп отсечки от Любимец до границата с Гърция. "Кое да предизвика избори, какво искаме да стане по-добре, освен да си вкараме държавата в хаос - задавам такъв въпрос", казва той, цитиран от БТА.

Борисов посочи, че няма основание за предсрочни избори, дори и ако ветото на президента върху текстове от Изборния кодекс бъде прието. Той изрази надежда и че всички ще продължат да правят отстъпки, както и той го прави, за да остане стабилна държавата. "Балансът е в здравия разум. Това нямаше да го има днес, ако не бях отстъпчив и ако не бях разумен - говоря за партията ГЕРБ. Надявам се всички да са такива", казва още Борисов.

По отношение на ситуацията с Патриотичния фронт, който остро се противопоставя на връщането на старите правила за гласуване на българите в чужбина и евентуалният раздор в управляващата коалиция, премиерът заяви, че от ПФ ще покажат, че не си обичат държавата и няма да са патриоти, ако решат да излязат от управлението.  

Водещи

Най-четени