Борисов: Коалицията „Лукойл” в НС не подкрепи връщането на 1 лев на българските потребители (ВИДЕО) 07.12 | 18:18

Проф. Николай Габровски има всички права да търси експерти и да си организира среща с партиите, зяви лидерът на ГЕРБ

От iNews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви на брифинг, че днес в парламента е наблюдавал нова коалиция - "Лукойл”. Той посочи, че партиите в нея - "Продължаваме Промяната”, БСП, "Възраждане” и "Български възход”, в Комисията по енергетика не са подкрепили да се връща един лев на потребителите от дизел и бензин A95.

"Това са четирите проруски партии. Те продължават да искат милиарди долари да изтичат през "Газпром” и неговите дъщерни фирми, както и от "Лукойл”, през неговите дъщерни фирми, за войната, която Путин води в Украйна”, каза още председателят на ГЕРБ, цитиран от НОВА.

Той обаче благодари на "Демократична България” и ДПС. "За пореден път евроатлантическите партии се откроиха. От едната страна са ГЕРБ-СДС, "ДА България” и ДПС, от другата - партиите на "Лукойл”, посочи Борисов, според когото вече година милиарди изтичат от България в посока тези компании.

Съставянето на кабинет

Борисов каза, че издигнатият от ГЕРБ за кандидат-премиер проф. Николай Габровски има всички права да търси експерти и да си организира среща с партиите. "Ние сме обещали, че в рамките на първия мандат ще се направи експертно, програмно правителство”, уточни той.

Водещи

Най-четени