Борисов: Конфликтът САЩ-Северна Корея ще е фатален за Европа 25.09 | 16:58

Премиерът разтревожен, сутрин пуска първо CNN, за да види не върви ли извънреден надпис

От iNews.bg

"Само може да настояваме за бързо и дипломатическо решение на конфликта между САЩ и Северна Корея, защото военният конфликт не е решение. Това или трябва да свърши, или ще доведе до фатална за Европа развръзка. Това заяви премиерът Бойко Борисов след откриването на Международния технически панаир в Пловдив, предаде Фокус.

Министър-председателят за пореден път изрази притесненията си, че - "от една страна, има учения на Русия и Китай, а от друга - летят американски изтребители от техните самолетоносачи, заедно с Япония". По думите му от евентуален военен конфликт няма да има полза нито една държава.

"Изключително съм разтревожен и всяка сутрин първо пускам Си Ен Ен (CNN), за да видя дали не върви някакъв извънреден надпис", каза още премиерът.

Борисов коментира и влизането на "Алтернатива за Германия" в Бундестага след вчерашните парламентарни избори. Крайнодясната формация се нареди на трето място във вота, като това беше и голямата изненада на вечерта, която принадлежеше на спечелилата четвърти поредни избори Ангела Меркел.

"В Германия хората са доста прогнозируеми и виждайки този разклатен свят, знаят как да гласуват", каза още Борисов. И пожела на Ангела Меркел бързо да състави правителство, тъй като Европа има нужда от това.

Водещи

Най-четени