Борисов: Надявам се да съберем 180 гласа за промените в Конституцията 23.09 | 09:50

Дойдохме с министър Иванов да помолим всички политически партии и депутати да го подкрепят, защото тази промяна е важна”, подчерта премиерът

От iNews.bg

Надявам се да съберем 180 гласа за промените в Конституцията. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в парламента след проведения председателски съвет, предаде Фокус.

Той уточни, че 180 гласа не са сакрално число, но дават възможност това, за което имат съгласие, да тръгне по бързата писта.

 "Дойдохме с министър Иванов да помолим всички политически партии и депутати да го подкрепят, защото тази промяна е важна”, подчерта премиерът Борисов и коментира, че би било и добър знак за партньорите ни в Брюксел.

 "Надявам се днес да съберем тези гласове. С министър Иванов още веднъж обяснихме какво целим. КС не отговори на едно от питанията, а и няма как, след като не е прието, а още повече считам, че е работа на политиците и парламента. Не трябва да вкарваме в случая и съдиите да се произнасят преди политиците. В тази посока с министъра направихме изложение”, каза още Бойко Борисов.

Припомняме ви, че днес законопроектът за изменение и допълнение на Конституцията на Република България ще бъде обсъден на първо четене от народните представители. Това предвижда проектопрограмата на парламента, която предстои да бъде гласувана в сряда.

Законопроектът е внесен от председателя на Народното събрание Цецка Цачева и група народни представители.

ДПС и ПФ стоят зад промените в Конституцията, АБВ няма да ги подкрепят

 

Проектопрограмата предвижда още приемане на правила за избор на председател и четирима членове на Фискалния съвет.

Водещи

Най-четени