Борисов: Не си играйте с огъня на етническите конфликти 16.06 | 12:30

В одобрените европрограми има отделени средства за социална инфраструктура, включително за общности в маргинално положение, посочи еврокомисарят Корина Крецу

От iNews.bg

Призовавам всички да бъдат по-внимателни, когато си играят с огъня, защото на базата на стабилността в България и огромната нестабилност в региона, всички трябва да си пазим черджето да не го запалим. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след срещата си с европейския комисар по регионална политика Корина Крецу.

"Лесно става, трудно се гаси, като пожарникар ви го казвам. Много лесно се говори, много лесно се предизвиква етнически конфликт, винаги предупреждавам. Дано са ме разбрали тези, които си играят с огъня", заяви Борисов, цитиран от БТА.

Еврокомисарят от своя страна отбеляза, че е в България, за да засвидетелства солидарността на ЕК. В одобрените програми има отделени средства за социална инфраструктура, включително за общности в маргинално положение, посочи Крецу. По думите й важно е да се мисли за приобщаване на тези общности. Те представляват предизвикателство за целия ЕС и трябва да търсим решение. Тук сме, за да оказваме помощ и по този проблем, подчерта еврокомисарят.

Водещи