Борисов: Няма щастлив край 07.03 | 10:52

Премиерската работа е такава, че няма как да излезеш успешен от нея

От Ралица Стоянова

"Премиерската работа е такава, че няма как да излезеш успешен от нея. Няма щастлив край". Това казва премиерът в оставка Бойко Борисов в интервю за сп. Léuropeo пред Любен Дилов-син, направено, преди да подаде оставка.

"Всеки човек е грешен и аз умея да признавам грешките си", казва Борисов. Според него предишните премиери са се инатели за всичко, а той си е променял решението, защото държавата не е негова.

"Това да носиш политическата отговорност не значи диктат", според Борисов. "Хората знаят, че като се стигне до мен, ще има справедливо решениe".

Като примери той изтъква личната си намеса за АКТА, генномодифицираните храни и шистовия газ.

"Всичко си има цена. Ако трябва с ДПС да се прави коалиция, това ни е непосилна цена на нас", обяснява Борисов.

Според него в България манталитетът е такъв – "искат да те виждат и да знаят какво мислиш. Око да види – ръка да пипне".

Борисов изтъква, че в училище е бил пълен отличник, златен медалист. "Бях си така здравичък и в махалата бях тартор на децата. Идваха да си играят с мен и имаше една приказка даже, ако някой иска нещо да му е истинско като твърдение, казваше: "Ходи и питай Бобо".

"Никога не съм дал на друг да влезе преди мен в огъня", обяснява Борисов за пожарникарската си кариера.

Премиерът в оставка разказва, че причината за раздялата му с Цветелина Бориславова е, че тя не е могла да работи с него. "Човекът, който е с мен, трябва да е само домакиня и не може да има професия".

"Цветелина навремето ме надвишаваше във всяко едно отношение. Но тя нито можеше да е банкер, нито можеше да е някаква, ако е с мен".

Относно обвиненията, че няма медийна свобода, премиерът в оставка обяснява, че една лъжа, повторена сто пъти, става истина.

Водещи