Борисов: Обеднели хората?! БНБ отчита рекордни спестявания 05.10 | 11:24

Премиерът се хвали със спасяването на държавата от фалит

От Филипа Тодева

Не може с такива усилия ние да спасим държавата от фалит, от това, което заварихме, и сега да излязат и да викат – гледай ГЕРБ какво направиха, обеднели хората. В същото време БНБ отчита рекордни постъпления на спестявания на гражданите. За да спестяват хората нали отнякъде са дошли тези пари. Това заявява на правителственото заседание в сряда премиерът Бойко Борисов, сочи стенограмата на МС.

Борисов отрича, че кабинетът ще вдига пенсии предизборно, като припомня, че плащанията към пенсионерите са били увеличение още в началото на мандата "следизборно" Премиерът обвини народния представител Румен Овчаров в лъжа.

  В сряда от парламентарната трибуна Овчаров каза, че правителството на ГЕРБ е изхарчило повече пари по "Цанков камък", отколкото двете предходни правителства.

"Дори и дебат не може да се води с тези хора. След като аз водих всички журналисти на "Цанков камък” и им показвах гората, показвах им пътя за 240 милиона, и едното постановление за 3,5 милиона е именно: даваме на Агенция "Пътища” да дострои абсолютно опасния път, който те са построили. Три години аз не мога да накарам Агенция "Пътища” да вземе този път от "НЕК”, три години! Защото той е построен опасен за хората и струва колкото магистрала "Тракия”, възмущава се министър-председателят.

По думите му този проект е "безумно бетониране на планината".

"И той има наглостта да говори тези лъжи!...Представяте ли си това каква наглост, какъв наглец трябва да бъдеш…!?... Както виждате, нито ходя в сутрешни блокове, нито в предавания! Цялото време да е за Станишев, за Кунева, за който го иска, но вече те прекаляват с лъжите. Спокойно излиза и на бялото казва черно!", добавя още премиерът.

По думите му така ГЕРБ се амбицира още повече да бие не само БСП, а целия ПЕС на изборите. Премиерът обвини социалистите и че лъжат за направата на АМ "Люлин".

"Как са направили "Люлин”? Аз не знам каква е тази свобода на медиите. Ако аз съм журналист, ако Станишев каже, че той е направил магистрала "Люлин”, веднага ще му пусна кадъра, когато застанах пред планината и казах: "Господа, снимайте какво са направили!” – 5 км в нивата. И го имат на камерите. Извинете, ето това сте направили вие, тези пет километра. А сега тези тунели, мостове и пробивите на планината направи Борисов и ГЕРБ, и правителството! Такъв въпрос няма! Остават го да си говори по един час лъжи", добави той.

Водещи

Най-четени