Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват в Господ 30.04 | 13:31

Лидерът на ГЕРБ участва в освещаването на новия катедрален храм в Ловеч

От iNews.bg

"Патриотизъм е да накараме хората да вярват в Господ". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който най-вероятно ще е следващият премиер на страната за трети мандат, при освещаването на новата катедрала в Ловеч "Св. Св. Кирил и Методий".

От църковното настоятелство припомниха, че ГЕРБ е дарила 100 000 лв. от субсидията си за изграждането на храма, а второто правителство на Борисов е отпуснало още 500 000 лв.

"Има притчи, които казват, че няма значение кой какво е дарил, а да е от сърце", каза още бившият и бъдещ премиер. И определи откриването на храма като "добър знак за цялото православие".

"Колкото повече църкви и манастири има, толкова по-добре. Това е патриотизмът - да накараме хората да вярват в Господ, да се уповават на него. Това ни е поддържало през вековете", констатира Борисов, цитиран от Дарик. Той припомни, че миналата седмица е била открита нова църква в Ямбол, а след броени дни ще бъде осветен и нов храмв Сливен.

"Вместо да броим джамии и да се правят някои на големи герои, истината е в толерантността. Да се строи и гради", подчерта Борисов и отказа да коментира въпроси за бъдещото правителство с Обединените патриоти.  

Водещи

Най-четени