Борисов: Положиха се страшно много усилия от комунистите СДС да изчезне 20.10 | 17:40

Да се съберат ПП-ДБ с "Възраждане", да досъсипят държавата, ние няма да участваме, заяви лидерът на ГЕРБ

От iNews

Кметовете са темелът на ГЕРБ-СДС, но те имат нужда от стабилно правителство. Навсякъде въпросът е какво става с парите на общините. Всеки кмет иска улица, водопровод, канализация, читалище, стадион, и т.н. По-малките кметове искат по-малко. Ние имаме един коалиционен партньор и това е СДС. Тези хора са започнали демокрацията и имахме шанса да победим комунистите и да продължим победния ход с ГЕРБ. Положиха се страшно много усилия от комунистите да изчезне СДС и лъвчето да го няма. Същите тези хора пробваха същото с ГЕРБ, те са децата и внуците на комунистите. Това е новото. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва в среща с избиратели във Видин. Посещението му е част от предизборната кампания.

Борисов бе посрещнат от пълна зала симпатизанти с бурни аплодисменти. Заедно с него бяха Росица Кирова, Румен Христов, Младен Маринов. На сцената бяха поканени лицата от кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС в област Видин.

"СДС започна аморфно с енергията на хората, без структури, докато при ГЕРБ беше обратното. Четири години ни стъргаха, но структурите ни са яки. Никой, освен нас, не иска правителство. Тактиката на другите партии е това изтощение да продължи. Това е прокремълско. Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Аз мислих, че се събират, за да празнуват. Тогава започнаха протестите”, посочи Борисов.

"Ако ГЕРБ е първи и не стане с първия мандат, в никаква такава комбинация няма да участваме. 100 милиона струват тези избори. Да се съберат "Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ), с "Възраждане", с другите, да направят един кабинет и ако има какво, да доунищожат. Те не желаят да има правителство”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Да се напънем и този път. Ако се случва нещо, то ще бъде с ГЕРБ-СДС. Всичко останало ще е в услуга на проруските сили, антиевропейските, в България вече има проблем, тя свети в червено като трайно нестабилна. Даже вече северномакединците започнаха да ни се подиграват. Ако и сега не стане нищо, аз повече предизборна кампания няма да правя. Те не правят предизборна кампания, а само постове срещу главния прокурор и с това приключва кампанията. Спорът е един и същ”, заяви Бойко Борисов и призова избирателите да излязат и да гласуват.

Водещи